top of page
coral2022.png
jmieng.jpg
eurologo.jpg

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο διεθνές  χορωδιακό φεστιβάλ

 ‘’CHORAL CROSSROADS 2022”

13-17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΛΕΜΕΣΟΣ – ΚΥΠΡΟΣ

 

Η Πολιτιστική Κίνηση ΕΠΙΛΟΓΗ Λεμεσού με χαρά ανακοινώνει την πρόσκληση συμμετοχής στο διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ   ‘’CHORAL CROSSROADS 2022”, που θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό της Κύπρου, μεταξύ 13 -17  Ιουλίου 2022.

 

Το φεστιβάλ στοχεύει να προσφέρει σε χορωδούς  την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη χορωδιακή μουσική των χωρών που συμμετέχουν και είναι αφιερωμένο στη ποίηση,  στη γυναίκα στη μουσική και στη ζωή.

 

 Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα διεξάγονται καθημερινά κοινά εργαστήρια χορωδών και Μαέστρων

βάση του ρεπερτορίου που έχει προεπιλεγεί από την Καλλιτεχνική Επιτροπή.

Αναζητούμε συνεργασία με μικτές χορωδίες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Κάθε συνεργαζόμενη χορωδία, θα πρέπει να αντιπροσωπευθεί  από 1 μέχρι και με  5 μέλη της χορωδίας της, διαφορετικών φωνών, ώστε να διασφαλίζεται η ισορροπία της χορωδίας.

 

Συμμετέχοντες

Οι χορωδοί θα σχηματίσουν μια διεθνή ad hoc χορωδία περίπου 50 μελών, η οποία θα κάνει πρόβα για 4 ημέρες το ρεπερτόριο που προτείνουν η καλλιτεχνική επιτροπή οι συνεργαζόμενες χορωδίες, με αποκορύφωμα μια τελική συναυλία στο τέλος των εργαστηρίων  στη Λεμεσό.

 

Ρεπερτόριο

Το ρεπερτόριο που θα δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα επιλεγεί από την καλλιτεχνική επιτροπή που θα ανατεθεί από τους διοργανωτές, με βάση τα κομμάτια που προτείνουν οι συνεργαζόμενες χορωδίες.

Αναμένουμε από κάθε χορωδία να προτείνει τρία χορωδιακά κομμάτια, εκ των οποίων τουλάχιστον ένα θα συμπεριληφθεί στο ρεπερτόριο του φεστιβάλ.

Τα προτεινόμενα κομμάτια θα πρέπει να είναι χορωδιακές διασκευές τραγουδιών της χώρας της συνεργαζόμενης χορωδίας.  

Οι παρτιτούρες των προτεινόμενων κομματιών θα πρέπει να αποσταλούν μέσω e-mail στην καλλιτεχνική επιτροπή μέχρι τη 1η Μαΐου 2022.

 

Χρονοδιάγραμμα προγράμματος

Αφίξεις την Τετάρτη 13/07/19

Πρόβες - α) Πέμπτη 14/07/22 και Παρασκευή 15/07/22 – πρωινές και απογευματινές συνεδρίες, συνολικά περίπου 6 ώρες την ημέρα. β) το Σάββατο 16/07/22 και την Κυριακή 17/07/22 – πρωινές συνεδρίες περίπου 3 ωρών κάθε μέρα.

Το πρόγραμμα των προβών μπορεί να αλλάξει εάν κριθεί απαραίτητο από τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Τελική συναυλία – Την Κυριακή 17/07/22

Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να κανονίσουν μια επιπλέον συναυλία, πιθανότατα το βράδυ του Σαββάτου.

Αναχωρήσεις τη Δευτέρα 18/07/22

Προαιρετικές εκδρομές στα αξιοθέατα μπορεί να είναι διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.

 

 

Διαμονή και διατροφή

Οι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο 3* στη Λεμεσό.

Το πρωινό συν 2 γεύματα την ημέρα συμπεριλαμβάνεται στο κόστος συμμετοχής.

 

Μεταφορές αεροδρομίου

Η οργανωτική επιτροπή θα διευθετήσει τη μεταφορά από/προς αεροδρόμιο προς/από Λεμεσό, σύμφωνα με το πρόγραμμα άφιξης/αναχώρησης των συμμετεχόντων, ως εξής:

- είτε με λεωφορείο του δημόσιου αεροδρομίου (τα εισιτήρια θα επιστρέφονται) σε περίπτωση που φτάσουν/αναχωρήσουν λιγότερα από 10 άτομα εντός 1 ώρας το ένα από την πτήση του άλλου

- ή με ενοικιαζόμενο μίνι λεωφορείο (καλύπτεται από τους διοργανωτές) - σε περίπτωση αφίξεων/αναχωρήσεων 10 ή περισσότερων ατόμων με διαφορά που δεν υπερβαίνει τη 1 ώρα.

 

Κόστος συμμετοχής:

250 EUR/άτομο – συμπεριλαμβανομένης διαμονής (5 διανυκτερεύσεις) σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, με 3 γεύματα την ημέρα (από το δείπνο στις 13/07/22 έως το πρωινό στις 18/07/22, καθώς και μεταφορά από το αεροδρόμιο, όπως αναφέρεται πάνω από.

Σε περίπτωση μονόκλινου δωματίου, το κόστος συμμετοχής είναι 300 ευρώ/άτομο.

Σε περίπτωση συμμετοχής 5 χορωδών από  μία χορωδία, ο μαέστρος της χορωδίας είναι δωρεάν.

Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από  το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Τα έξοδα ταξιδιού από/προς την Κύπρο και τα έξοδα βίζας (εάν υπάρχουν) θα πρέπει να καλυφθούν από τους συμμετέχοντες.

 

Δήλωση συμμετοχής:

Μέχρι 1η Μαΐου 2022 - Δήλωση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας www.epilogi.org, συμπληρώνοντας όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φωνή, χώρα/πόλη και όνομα χορωδίας, όπου εφαρμόζεται.

 

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα κλείσει μόλις συμπληρωθεί ο επιθυμητός αριθμός συμμετεχόντων.

 

 

Χρήσιμα στοιχεία για περαιτέρω πληροφορίες:

 Αυστηρά για καλλιτεχνικά θέματα - κ. Μιχάλης Γρηγορίου, Συνεργάτης της Πολιτιστικής Κίνησης ΕΠΙΛΟΓΗ στο email gregorioumichael@hotmail.com

Αυστηρά οργανωτικά θέματα – κ. Τατιάνα Τσιέττη και κ. Θέα Παπαδοπούλου στο email events@epilogi.org  . Τηλ 00357 99424727

 

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στο έργο Χορωδιακό  Συναπάντημα 2022

bottom of page