top of page
logos2020-21.jpg
en flag.png
gr-01.png
france.png
hungary.png
arabic.png

CHORAL CROSSROADS  2021

Virtuális kórus

 

Hat ország – Ciprus, Görögország, Franciaország, Jordánia, Libanon és Magyarország – kórusénekesei szólaltatták meg egy online koncerten

az „I MILIA” című ciprusi dalt.

 

 

Az EPILOGI Cultural Movement - Jeunesses Musicales (JM) Cyprus, a Euro-Arab Youth Music Center, a libanoni JM Lebanon, and Youth for Music Association, és a JM Jordan közreműködésével ezennel bemutatja a Choral Crossroads kórusfesztivál 2021. évi virtuális változatát.

 

A 42 résztvevő énekes virtuális találkozására otthonuk és kertjük biztonságában, vagy városuk valamely jellegzetes pontján került sor, Cipruson, Görögországban, Franciaországban, Jordániában, Libanonban és Magyarországon, a technológia közvetítésével.

 

Bár ebben az évben nem volt lehetőség fizikai jelenléttel tartott próbákra, és a koncertre sem kerülhetett sor Limaszolban valódi színpadon, ez nem akadályozta meg a résztvevőket, hogy a dalszöveget, ki-ki a saját hazájában önmaga tökéletesítse, hogy aztán a többiekkel együtt eredeti ciprusi dialektusban előadja a keleti és nyugati elemekkel gazdagított „I MILIA”-t.

 

A fesztivál ebben az évben a Youtube színpadára költözött, mivel a világjárvány okozta korlátozások nem tették lehetővé a fizikai jelenlétet egy valódi limaszoli színpadon. A zene nemzeti határokon átívelő ereje azonban összekapcsolta az énekeseket, egyesítette hangjukat.

 

A résztvevő kórusénekesek által küldött videók a pandémia által ránkerőltetett elszigeteltségben készültek ugyan, de a szervezők célja az volt, hogy az eredmény úgy vizuálisan, mint hangzásban optimizmust sugározzon, és kifejezze az egymás iránti szolidaritást. A dal hangsúlyozza azt a vágyunkat, hogy újra együtt lehessünk úgy egyéni, mint társadalmi szinten.

 

A virtuális kórus az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=rhCI3LLHoYE

 

Négy szólamra átírta:  Michael Gregoriou 

Rendezte: Danae Stylianou

Videó szerkesztés: Danae Stylianou & Andreas Christodoulou 

Hang szerkesztés & keverés: Michael Gregoriou 

Hegedű, Mandolin & Lant: Andreas Christodoulou 

Harmonika: Christina Pissouriou 

Ütőhangszerek: Panayiotis Stylianidis 

Gitár: Spyros Charalambous

Az eredeti dalt szerezte: Achilleas Lympouridis (1917 - 2008) 

Szöveg: Anthos Rodinis (1926 - 2004)

 

 

Támogatók: a Ciprusi Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Minisztérium Kulturális Szolgálata & OPAP Cyprus

 

Néhány szó a Choral Crossroads fesztiválról:

Az első alkalommal 2011-ben megrendezett Choral Crossroad fesztivált 2013-ban, 2018-ban és 2019-ben további fesztiválok követték. 2018-ban a Choral Crossroads elnyerte az Európai Bizottság „A kulturális örökség európai éve” logó használatát. A fesztivál hidat alkot Kelet és Nyugat között, a zene által, ötvözve az európai és a közel-keleti zenei és kulturális örökség elemeit.

bottom of page